torstai 18. kesäkuuta 2015

Liisa-tädin taivaallinen raparperikeikauskakku

Work in progress.

Liisa-tädin taivaallinen raparperikeikauskakku

Sain ohjeen tädiltäni, joten kaikki kunnia hänelle. Ol' hyvvää, vaikka sössinkin vähän. Älkää tehkö niinku minä tein, eiku. Kakku koostuu perinteisen keikauskakun tapaan pohjalle tulevasta voi-sokerisotkusta, tähtenä kirpeä raparperi, ja taikina on neljän munan kakkupohjataikina.
Jotenkin näin se meni. En ota vastuuta omista tai toisten teoista.



KAKKUPOHJA
4 munaa
1 ½ dl sokeria
n. 1 dl jyttejauhoja
n. ½ dl mantelijauhetta
n. ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

SOKERISEOS
100 g voita
1 ½ dl fariinisokeria

4-5 pientä raparperinvartta paloina

Kiehauta kattilassa voi ja sokeri. Itse annoin seoksen sulaa kinuskimaiseksi.
Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Muutoin sokeriseos vuotaa uuniin.
Voitele ja jauhota reunat (esimerkiksi mantelijauheella).
Kaada sokeriseos vuoan pohjalle ja asettele raparperit sokeriseoksen päälle.
Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nostellen munavaahtoon.
Kaada taikina vuokaan. Paista n. 35 minuuttia 175 asteessa.
Anna jäähtyä ja keikauta tarjoilulautaselle. Tarjoa laktoosittoman vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. 

Raparperin oksaalihappo kaipaa jotain kalsiumpitoista kaverikseen, ja onhan kerma ja kirpeä raparperi nyt vaan parasta yhessä.

Annin tuomat neilikatkin pääsivät kuvaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti