torstai 25. kesäkuuta 2015

Luontaisesti gluteenittomat low fodmap -letut (now with pictures!)

Pioneer Woman sanoisi, että cast of characters.


Joudun nyt tunnustamaan heti alkuunsa, että miulla ei ole kuvaa itse letuista. Oli vieraita, piti keskittyä muuhun kuin kehnojen kuvien ottamiseen jne. Voin kuitenkin luvata, että letut olivat pitsireunaisia ja aivan lettumaisia kaikin puolin! Erehdyttävästi muistuttivat tavallisia lettuja.




Pidän itse melko paksusta taikinasta. Tästäkin tulee siis melko tymäkkää.

Lettutaikina

6 dl maitoa (+ lisää tarpeen mukaan)
2 munaa
1 tl suolaa
½ dl kookosjauhoja
2 ½ dl jyttejauhoja

Riko munat kulhoon. Vatkaa sekaan vuorotellen jauhot ja maito, lisää suola. Anna turvota ainakin puoli tuntia, mutta mieluiten pidempään (jääkaapissa). Jos pitkään turvonnut taikina on tuhottoman paksua, lisää maitoa.

Paista ruokauskonnostasi riippuen voissa, margariinissa tai kookosöljyssä. Itse käytän yleensä margariinia ja kookosöljyä, joskus sekaisinkin! Tulee ihanan paahtuneen kookoksista.
Jos tarjoat letut makeiden täytteiden kanssa, ripottele jokaisen paistetun letun päälle hieman sokeria.

Huomioita:

  • kookosjauhot eivät tee mausta kookoksista, mutta kookosöljy kyllä
  • maidon tilalla voi käyttää vichyä tai kookosmaitoa, mutta kookosmaidon kohdalla jättäisin kookosjauhot (ja öljyn) veke
  • sekä tummat että vaaleat jyttejauhot käyvät, mutta tässäkin tapauksessa väitän, että tummista saa maukkaampaa
  • äiti tekee perinteisen taikinan muistaakseni niin, että lisää alkuun vain puolet maidosta ja turvotettuun taikinaan toisen puolet. Pohdin ensin, että gluteenittomille jauhoille tämä ei ehkä sovi, kun ne imevät melkoisesti nestettä, mutta en sitten tiedäkään. Voi myös kokeilla 5 dl alkuun + 1 dl turvotettuun taikinaan -versiota.

Ottakaa tästä Murun tuomia kukkia. Olen tänä vuonna saanut ihanilta ihmisiltä paljon ihania kukkia! Olette ihania!
EDIT! Uudemmat letut!

Mansikoita, siirappia ja maapähkinävoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti