keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Helppo minttu-maitosuklaamousse (low fodmap)




Oli suklaata. Oli kermaa. Jotain tarttis tehdä.


Myönnän jälkikäteen, että annokset olivat aika tuhteja, mutta käytä omaa harkintaasi siinä, moneenko kippoon moussen jaat. Minttusuklaan voi vaihtaa johonkin toiseen maustettuun suklaaseen. Fazerin kardemumma-kahvi on hyvä vaihtoehto. Jos käytät maustamatonta tummaa suklaata, voit lisätä makua liköörillä, kuten cointreaulla, tai raastamalla appelsiininkuorta seokseen. Liköörin voi yhtä hyvin halutessaan jättää pois.


Minttu-maitosuklaamousse

n. 75 g laktoositonta maitosuklaata
n. 30 g tummaa minttusuklaata (esim. Fazer Pure Dark)
1 dl kuohukermaa
loraus kaakaolikööriä
2 valkuaista

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen.
Erottele valkuaiset yhteen kulhoon.
Kaada kuohukerma toiseen.
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kova vaahto tahtoo erottua, kun sen lisää suklaaseen.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. (Vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.)
Lisää halutessasi likööriä tai mausteita.
Kääntele sula, hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon.
Kääntele pehmeä valkuaisvaahto suklaa-kermaseokseen.
Jaa tarjoiluastioihin ja jäähdytä tunnin pari.
Koristele suklaalastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti