keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Hapanimelä kana (low fodmap)




Olen jo tovin miettinyt kaiholla hapanimelää kanaa. Noutoruokana siinä on aina sipulia ja sipulia ja sipulia, enkä muista ikinä ostaa ananasta. Ei ole hapanimelää ilman imelää. No, nyt oli (tarjous)ananasta, joka oli sopivasti ehtinyt kypsyä sen verran, ettei kannattanut enää seisottaa sitä pöydällä. Nopeaakin tämä on! Kaikkea vain käytetään pannulla ja ruoka on valmis, ennen kuin riisikään ehtii kypsyä.


Koska autenttisuudella on minulle yhtä paljon väliä kuin superfoodeilla, laitoin tähänkin sitä sun tätä, mikä kuulosti, tuntui ja maistui hyvältä. Oon innostunut paksoista, joka on mainio kiinankaalin korvike. Käytin tilaisuuden hyväkseni, ja ostin Hakaniemestä aasialaisen ruoan kaupasta kilon kerralla. Ihmeen hyvinhän tuo on säilynyt jääkaapissa. Rakenne muistuttaa myös kypsänä hieman sipulia, eli jos pitää sipulista, voi vähän huijata itseään :') Paksoissa on paljon vitamiineja, ja hei, se maistuu hyvältä.

Chiliä oman järjen mukaan.
Tuore paprika sopisi tähän ohjeeseen myös, samoin inkivääri.


Tein taas vammaiset n. 1,5 annosta, joten muuttelen ohjetta hieman kahden annoksen suuntaan. Riippuu, kuinka hyväruokaista väkeä on syömässä.



Hapanimelä kana

200 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 iso porkkana
1 paksoi
n. 1/4 tuore ananas
1 kevätsipulin vihreät osat

Kastike:
2 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl viinietikkaa
n. 3 rkl fariinisokeria
ripaus chilihiutaleita
n. 1 dl vettä
2 rkl vettä + pari tl maissitärkkelystä

Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja viipaleiksi.
Pilko ananas hieman isommiksi paloiksi.
Paista broilerisuikaleet ja siirrä lautaselle odottamaan.
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna, älä vielä kiehauta.
Maista kastiketta ja tasapainota tarvittaessa.
Paista kasviksia hetki.
Lisää broilerinsuikaleet ja kastike, kiehauta.
A vot.

Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti