keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vmp eli vimpeli, mitä pastaa

Öö en tiiä. Tuntui hyvältä ajatukselta laittaa nuo kuvat noin. Elä kato tuolleen.

Sarjassamme mitä on ikävä, osa n: makaronia, fusillia, spagettia, tagliatellea... Vehnä, miksi niin paha mutta niin hyvä?




Maissipasta on ihan kelvollista ja usein täyttää hiilarien mentävän aukon. Kauniin keltaista on. Makaronilaatikon tein ja oli hyvää (Pasta d'oron makaroneista. Pelkkää maissia ja edullisiakin ovat. Ehkä laitan ohjeen tänne.) Lasagneakin. Laitoin sekaan reippaasti munakoisoa. Semperin lasagnelevyissä on soijaa ja kaikkea shittiä, joten en oikein arvosta niitä kovin korkealle.
Sen olen ainakin todennut, että maissipastasta - kuten vehnäisestäkin - saa helposti kehnoa. Se jää joko liian kovaksi tai menee nopeasti liisteriksi. Kastike ei tartu siihen samalla tavalla kuin aitoon pastaan. Huoh.

Tästä huolimatta teen monenlaista pastaruokaa. Yllämainittuja lasagnea ja makaronilaatikkoa, mutta lisäksi erilaisia pastamössöjä.

Pastan sekaan suosittelen aka edullisehkoa, helppoa ja hyvää:


  • säilötty tai paahdettu kesäkurpitsa (Lidlistä saa näitä säilykkeitä)
  • säilötty tai paahdettu munakoiso (kts. ylempi)
  • aurinkokuivattu tomaatti
  • kirsikkatomaatti
  • tuore basilika
  • pekoni
  • Koskenlaskija
  • Aura
  • vuohenjuusto
  • kerma
  • oliiviöljy
  • valkosipuliöljy

Näitä vapaasti yhdistelemällä saa keskimäärin maukasta ja vaivatonta ruokaa.

.
.
.
.
.
.
.
.
Oletteko muuten kuulleet makaronivellistä? Pitäisi tehdä joku päivä. Äiti väittää, ettei ole koskaan tehnyt sitä, eikä se kouluruokakaan ollut. Kuka myöntää koukuttaneensa miut makruvelliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti