maanantai 27. heinäkuuta 2015

Broileria paprika-smetanakastikkeessa

Paula ja ihmeellinen taito saada ruoka näyttämään kehnommalta kuin se on.

Sain maisteriutumislahjaksi (paino riutumisella) kauniin Pentik-vuoan, joka pääsee taatusti myöhemmin kuviinkin, mutta nyt valokeilassa on vuoan mukana tullut herkkuohje, joka päätyi käyttöön MELKEIN muunteluitta. Tein ohjeesta hieman mukaillun version sen mukaan, mitä kaapista taas löytyi - ja eihän miulla mitään kanaa ollut, vaan broileria. Alkuperäisessä ohjeessa haudutetaan fileitä uunissa, kun taas mie tein kastikkeen pannulla suikaleista, ja siitä tuli mainiota yhtä kaikki. Alkuperäisestä ohjeesta omani poikkeaa myös sikäli, että laitoin vuohenjuustoa aurajuuston sijaan ja jätin currymausteen pois.
Keltainen currymauste on miusta vähän ällöä. Tulee mieleen ruokaloiden broilerikastikkeet ja -keitot, jotka maistuvat kaikki samalta, eli keltaiselta currylta. Elekkee käsittäkö väärin - rakastan kaikenlaisia punaisia, vihreitä ja ruskeita curryja, mutta keltainen karri on äklöä. Liekö kurkuman syytä.


Broileria paprika-smetanakastikkeessa

500 g broileria suikaleina tai fileinä
2 paprikaa
3 dl smetanaa
2 dl kermaa
runsaasti tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa maun mukaan
reippaasti pippuria
vuohenjuustoa/aurajuustoa

Ruskista broileri pannulla. Siirrä vuokaan tai jatka kypsentämistä pannulla. Pilko ja lisää paprikat. Mausta, lisää smetana ja kerma sekä murustettu juusto.
Kypsennä pannulla, kunnes ainekset ovat kypsyneet ja pehmenneet 
tai uunissa 200 asteessa n. tunnin ajan.
Tarjoile riisin tai pastan kera. Tai molempien, jos olet ihan hullu.

PS. Jos käyttäisin tuoretta basilikaa, en välttiis lisäisi sitä ekana riutumaan ja nuutumaan vaan sekoittaisin mukaan loppuvaiheessa.
PPS. En tehnyt tätä uunissa, joten versioni lienee kastikemaisempi kuin originelli. 
Pidän kastikkeista niin paljon, että lisäisin myös uunivuokaan nestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti