tiistai 19. heinäkuuta 2016
Low fodmap -hampurilaissämpylät
Onnistunut sämpylä on näinä kovina aikoina varsinainen ilonaihe. Voin vain sanoa, että kannattaa käyttää vehnättömiin leivonnaisiin tuorehiivaa. Tällä ohjeella tuli pellillinen kuohkeita ja pehmeitä sämpylöitä, jotka kohosivat upeasti.
Gluteenittomat low fodmap -hampurilaissämpylät
5 dl lämmintä vettä
0,5 palaa tuorehiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2,25 dl tummia jyttejauhoja
1 dl riisijauhoja
1 dl tattarijauhoja
Mittaa vatkauskulhoon psyllium ja hiiva. Lisää vesi vatkaten, jotta psyllium ei paakkuunnu. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, öljy ja jauhot ensin vatkaten ja sitten taikinakoukuilla sekoittaen.
Lusikoi löysähköä taikinaa pyöreiksi keoiksi leivinpaperille. Kohota kuumavesihauteessa kylmässä uunissa tai vedottomassa paikassa n. 30 minuuttia. Ota sitten sämpylät pöydälle kohoamaan siksi aikaa, kun uuni lämpenee. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti