EI KAI SE OLE SIBELIÄ, no ei ole, HÄHHÄÄÄ menitte lankaan. |
Hupsista saatana, on jäänyt päivittäminen vähemmälle. Vaan eipä siitä sen enempää, asiaan.
Kinuskikissa julkaisi kuukausi takaperin ihanan kasvispiirakan ohjeen, kukkea kasvispiirakka, ja pienen piti toki seurata perässä.
Reseptissä on paljon kaikkea pientä sekalaista, mitä voi vaihdella jääkaapin
ja maustekaapin sisällöstä riippuen. Kasviksia voi käyttää tarjonnan mukaan ja
eri määriä, mausteita voi säätää kasviksien perusteella ja juustoilla kikkailu
on sallittua. Esmes aurajuusto sopii retiisien kanssa ihan loistavasti. Miun kesäkurpitsa oli tooooosi pieni, koska purjojen ohella se tuli kotipihalta.
Erityisen tyytyväinen olin kuitenkin pohjan makuun ja rakenteeseen sekä piirakan
kypsymiseen, koska gluteenittomilla piirakoilla on tapana jäädä raaoiksi.
Maistui just niin hyvältä kuin haaveilin ja kypsyi tasaisesti!
Asioiden järjestyksestä vielä. En halunnut esipaistetun pohjan vettyvän,
joten pyrin hoitamaan täyttämisvaiheen mahdollisimman ripeästi. Tein
suunnilleen näin: kasvisten höylääminen ja pilkkominen, taikina valmiiksi,
täyte valmiiksi, esipaisto, ruusukkeet valmiiksi, täyttäminen ja koristeleminen, paisto.
Ruokaisa low fodmap -kasvispiirakka
Pohja:
1 dl perunamuusihiutaleita
1 dl kaurajauhoja
1 dl perunamuusihiutaleita
1 dl kaurajauhoja
1 dl riisijauhoja
0,5 dl tapiokajauhoja
0,5 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g voita
1 dl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon kuutioitu voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jäähdytä hetki. Painele taikina irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Asettele reunoille foliorengas ja pohjalle folion päälle painoksi esim. riisiä. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Täyte:
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
suolaa maun mukaan
1 tl paprikajauhetta
1 tl persiljaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl oreganoa
rouhittua
mustapippuria
sekoitus juustoja,
esim. 1 dl hienoksi raastettua juustoa, 50 g pehmeää vuohenjuustoa ja 50 g fetajuustoa
hienonnettuja purjon
vihreitä osia, n. kaksi lehteä
+ pohjalle hienonnettuja
aurinkokuivattuja tomaatteja
+ päälle 1 dl hienoksi
raastettua juustoa
Kasvikset:
1 porkkana
n. puoli nippua
retiisejä
n. 1 pieni
kesäkurpitsa
Höylää kesäkurpitsasta
ja porkkanasta paksuhkoja siivuja juustohöylällä tai ohuempia siivuja kuorimaveitsellä. Siivuta retiisi
ohuelti. Kieputa porkkanasta ja kesäkurpitsasta ruusukkeita valmiiksi pohjan
esipaiston aikana. Koin itse, että ohuita siivuja on helpompaa kieputtaa.
Ripottele
esipaistetulle pohjalle aurinkokuivatut tomaatit ja kaada munaseos päälle.
Ripottele päälle desi raastettua juustoa. Asettele porkkana- ja
kesäkurpitsaruusukkeet täytteeseen. Jos jaksat, voit väkertää retiiseistä ruusukkeita,
tai vain asetella niitä sinne tänne tuomaan väriä (eli näyttämään
punasipulilta, hähhää). Päälle voi vielä rouhia pippuria. Paista ensin 225
asteessa 10 minuuttia alatasolla. Alenna sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka
paistamista keskitasolla vielä n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti