lauantai 9. tammikuuta 2016

Elämää joulun jälkeen

Hehkuviiniä :3
Missähän nuo miun vaaleanpunaiset hanskat nyt edes on? Ne eivät joka tapauksessa ole riittäneet näillä yli 20 asteen pakkasilla, joten rukkasilla rullaillaan.
Kylmällä tekee mieli syödä vain ja ainoastaan kuumaa ja mausteista keittoa päivästä toiseen. Lisäksi on outo mielihalu tankata hiilareita ja rasvaa. Onneksi kotioloissa voi vaikka niin tehdä.

Nyt kun joulusta on selvitty, on hyvä tehdä yhteenvetoa syömisistä ja oloista. Ties vaikka oppisi tekemisistään jotain!

Miun jouluni sujui hyvin, kiitos kysymästä. Mitä nyt kaiken pilasi outo sairastuminen, joka kummasti ajoittui yhteen särkylääkkeiden ja somacin kanssa, mutta siitä lisää myöhemmin. Meiän joulupöytä oli sangen perinteinen - ruokavammaiselle muokattuna niin kinkkua, laatikoita, piirakoita kuin kalaa monessa muodossa - ja eniten vatsaa taisi järkyttää pitkin joulua syödyn proteiinin suuri määrä. (Ja yrityksestä huolimatta määrä noin niinku yleensäkin eheheh.) Laitan siis itelleni korvan taakse, että lautaselle saa ja täytyy ujuttaa enemmän kasviksia niin salaatteina kuin kypsennettynä. Eihän ne rehut sillin kans sovi, mutta ehkei silliäkään tarvitse syödä leivän asemasta? En tiedä, ihan kummaa hommaa.

Vatsa suhtautui suopeasti muun muassa portviiniin, maitosuklaakonvehteihin, metsäsienisalaattiin ja voitattikastikkeeseen sekä luumukiisseliin. Monelta osin olisi varmaan kannattanut syödä enemmänkin high fodmapeja, kun nyt linja taisi olla yleisesti ottaen melkein tiukempi kuin normaalisti! Toinen muistutus itselleni siitä.

Yhen haasteen jouluihin tuo, että käydään syömässä kaksi jouluateriaa, yhden kummankin perheen luona, ja tuntuu pahalta vaivata kaikkia osapuolia kaiken maailman kummallisuuksilla. Onneksi ympärillä on ymmärtäväisiä ihmisiä, ja kiitos siitä.


Uudenvuoden kieppeillä oli kuitenkin kummallinen viikko, joka meni pääosin sängynpohjalla. Jouduin sattuneesta syystä napsimaan vatsansuojalääkettä ja särkylääkettä useamman päivän putkeen, ja neljäntenä päivänä aloin voida pahoin ja olin seuraavan yön ja päivän kuumeessa. Outoa oloa jatkui sitten aikansa, ja lopulta vatsa temppuili muutenkin. Syy jäi mysteeriksi, mutta lääkkeiden napsiminen ei ainakaan auttanut - ja ilmeisesti tuo somac ei miulla toimi ihan kuin olisi tarkoitus, kun kuukausi sitten kävin saman show'n läpi, mutta ilman kuumetta ja kestoa oli vähemmän. Toisin sanoen kuukausittainen menkkakipuhelvetti jatkuu, kun ei tämäkään homma toimi. Stana.


Vaan ei auta, tänäkin vuonna pitää syödä jotain.
Mitä ruokavuodella 2016 on jo ollut tarjota, mitä voi jäädä odottamaan?
Lempeän mausteista broileri-kookoskeittoa (syöty jo kolmeen otteeseen), carbonaramaissipastaa (huomisen ohjelma), kvinoasalaatteja (sitten joskus), paljon kokeilua. Avokado - ok. Linssit - ei ok.
Ruoka, jota on maustettu sipulilla tai valkosipulilla - uhka vai mahdollisuus?

Ohjeita ootellessa Pinterest-inspistä vaikka täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti