maanantai 18. tammikuuta 2016

Sarjassamme epäedustavaa, mutta hyvää: appelsiini-tofucurry

Elä kato tuolleen. Minuu hävettää.


Haluan selittää.
Ei tämä oikkeesti oo näin sörsseliä, vaan tein sillein tymästi, että unikonsiementen puuttuessa laitoin mustia seesaminsiemeniä, ja ne värjäsivät kastikkeen. Ihan pöljää eikä yhtään oma moka.


Ohje perustuu Helsingin Sanomien vuosien takaiseen broilericurryyn. Otin muutamia tilanteen vaatimia vapauksia ja lisäsin kaikkia mausteita, koska niitä vain ei alkuperäisen ohjeen mukaan tule riittävästi.


Käytä chiliä oman harkintasi mukaan. Tofun tilalle käy broileri, tietenkin, ja quorn.
Garam masalaa ei löytynyt valmiina kaapista, mutta sekoitin sitä itse:

1 rkl juustokuminaa
1,5 tl korianteria
1,5 tl kardemummaa
1,5 tl mustapippuria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl fenkolia

Loput säilöin tiiviiseen purkkiin tulevaa käyttöä varten.


Appelsiini-tofucurry (yhdelle)

2 appelsiinia
reilu pala inkivääriä
n. puolikas tuore chili
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl unikonsiemeniä
n. 100 g tofua
kourallinen parsakaalia
0,5 prk kookosmaitoa
½–1 tl suolaa
(tuoretta korianteria)

Purista toisesta appelsiinista mehu.
Raasta inkivääri ja pilko chili.
Käytä kuivamausteita ja unikonsiemeniä hetki pannulla öljyssä ja lisää inkivääri ja chili.
Varo, etteivät mausteet kärähdä. 
Lisää tofu ja paista hetki.
Kaada sekaan appelsiinimehu ja kookosmaito ja lisää parsakaali.
Anna kiehua hetken.
Lisää appelsiininpalat ja suola sekä viimeisenä tuore korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti