torstai 12. tammikuuta 2017

Misoglaseerattu tempeh (low fodmap)



Tämä oli niin uutta ja jännää, että täytyy nostaa se blogiin.
Päätin viimein kokeilla tempeh'ä, joka on fermentoiduista soijapavuista tehtyä mötköä.
Koska pavut ovat kokonaisina, mukana on paljon kuitua ja vitamiineja, ja käymisprosessin ansiosta oligoja on tavallista vähemmän. Tempeh on low fodmap n. 100 g annoksena.

Koska tässä ei ollut vielä tarpeeksi fermentoitua soijaa, kuorrutin sen misotahnalla ja soijakastikkeella. Minuu peloteltiin etukäteen mausta, ja epäilin jo, että tiedossa ois natto-henkinen herkku...


((Toim. huom. natto on hyvää (ಠ_ಠ) ))

 Tää nimenomainen tempeh, jonka ostin Aseanicin myymälästä Hakaniemestä, oli kuitenkin mietoa ja jokseenkin pähkinäistä. Rakenne tarjosi pientä purutuntumaa, ja maku toimi hyvin suolaisenmakean glaseerauksen kanssa.

Pakkaus oli iso, ja siitä riittää viiteen low fodmap-annokseen, joten pakastin osan kypsennetyistä siivuista. (Pakkasessa on myös Oumphia ja nyhtistä epäonnistuneiden kokeilujen jäljiltä... Kiinnostaisko?)

Misotahna on peräisin samaisesta Aasia-kaupasta, mutta sitä saa myös luontaistuotekaupoista ja isoista marketeista. Ei kannata sekoittaa misotahnaa misokeittoaineksiin.

Itse ruokahan on aika simppeli:

Misoglaseerattu tempeh

tempeh'ä
kesäkurpitsaa
riisi- tai tapiokanuudeleita

glaseerauskastike: (mitat arvioita)
2 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria

lisäksi: soijaa, seesaminsiemeniä ja limeä

Siivuta tempeh ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi.
Sekoita glaseerausaineet hieman juoksevaksi, levittyväksi tahnaksi.
Sivele kesäkurpitsa ja tempeh kastikkeella.
Paahda kesäkurpitsa kypsäksi uunin ylätasolla.
Paista tempeh'ä pannulla muutama minuuttia molemmin puolin, kunnes se saa reilusti väriä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista niitä hetki pannulla, ja lisää loraus soijakastiketta ja ripaus seesamia.
Tarjoile seesamin ja limen kera.

PS. Jos tempeh'ä ei ole saatavilla, mutta miso kiinnostaa, sama glaseeraus sopii prässätylle tofulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti