torstai 5. marraskuuta 2015

Kalacurry (low fodmap)



Arkiruoaksi sopii mitä mainioimmin valkoinen pakastekala. Vaan voi pojat, kuinka vaikeeta on kalan valitseminen.


Ostin alaskanseitifileitä, koska ne ovat olleet käteviä ja maukkaita. Finduksen pakkaustapa oli kuitenkin pettymys. Kaikki fisut ovat yhtenä jäisenä möykkynä, kun taas vaikkapa Pirkan alaskanseitifileet ovat irrallisina ja niitä voi siten sulattaa annoksen kerrallaan. Finduksella kuitenkin on MSC-sertifikaatti, joka Pirkalta näyttääkin puuttuvan. Voi vimpeli. Kaikessa ei voi voittaa.

Aiheesta lisää WWF:n kalaoppaassa.

Koska mie oon vähän tämmönen niin curryahan mie taas tein tästäkin. Niin helppoa, niin hyvää. Tämä curry on lempeän mausteista ja sitruunan ja chilin ansiosta pirtsakkaa. Sopivaa syystalven ruokaa siis.

HUOM! Mausteiden määrät ovat vain esimerkkejä ja miedommasta päästä - en käytä mittoja kokatessani, joten mausteita lisäillään, kunnes ruoka maistuu mieluiselta. Lisäsin chiliä, koska I can handle the heat, mutta jos et käytä chiliä, ole avokätisempi muiden mausteiden kanssa. Alaskanseitin tilalle käy muukin vastuullisesti pyydetty valkoinen kala.

Kalacurry

paketillinen sulatettuja alaskanseitifileitä (+ suolaa sulattamiseen)
n. 10 cm pala kesäkurpitsaa
reilu kourallinen parsakaalia
rasvaa paistamiseen
2 tomaattia
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 prk kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
(1 rkl chilikastiketta)
1 tl korianteria
ripaus juustokuminaa
1 tl fariinisokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Pilko sulatettu kala.
Kalttaa ja paloittele tomaatit sekä pilko muut kasvikset ja raasta inkivääri.
Paista kesäkurpitsaa hetki.
Tässä kohtaa homman voi hoitaa eri tavoin. 
Käytin pakastekalaa ja -parsakaalia, ja halusin haihduttaa niistä nestettä ja saada pintaan väriä,
joten paahdoin niitä kuumalla pannulla hetken (kurpitsaa, kalaa ja kaalia kutakin erillään.)
Nostin ne sivuun, huuhdoin pannun ja sekoitin ja kuumensin siinä kookosmaidon, tomaatit ja mausteet.
Maistoin ja säädin mausteita ja suolaa ja lisäsin sitten kalan ja kasvikset.
Pakasteet - tai tuoreet ainekset - voi myös lisätä vasta ns. valmiin kastikkeen joukkoon ja hauduttaa kypsäksi.
Ihan miten vain, halusin jostain syystä tehdä asiat vaikeasti.
Tärkeintä on, ettei currya kalan lisäämisen jälkeen hämmennetä, jotta palat pysyvät kasassa.
Tarjoile mieleisesi lisukkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti