lauantai 6. helmikuuta 2016

Helpot gluteenittomat runebergin tortut

Lörps rönts t. hieno leidi rönttösineen


Ystävällismielisiä ruunepereja! Tämä tulee päivän jäljessä, koska pääsin testaamaan ohjetta vasta myöhään eilisiltana. Myöhäinen ajankohta on myös yksi syy hätiköityyn kuorrutukseen. Torttuja oli saatava nyt eikä 14. päivä.


Torttuohjeita on joka lähtöön, mutta tässä erityistä on se, että a) ne onnistuivat minun tekemänäni (!!!) ja b) niissä on punssin tai rommin sijasta cointreauta.
Lopputulos on päältä rouhea, sisältä kuohkea ja mehevä ja maultaan hillitty.


Runebergin tortut (n. 10 pientä torttua)

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl mantelijauhoa
2 dl jyttejauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl kuohukermaa
pari tippaa karvasmanteliaromia
1 tl cointreauta 

kostutukseen loraus cointreauta + loraus vettä
vadelmahilloa
n. 1 rkl vettä (tai kostutussekoitusta) + n. 1 dl mansikkatomusokeria

Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa sekaan kananmuna.
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää kuivat aineet vatkattuun seokseen kerman, cointreaun ja karvasmantelin kanssa.
Taikina on melko jämäkkää, mutta kuitenkin notkeaa.
Jaa taikina paperivuoitettuun tai voideltuun ja mantelijauhotettuun muffinssipeltiin.
Täytä ja tasoita tortut suunnilleen paperivuokien reunan tasalle.
(Voit painaa taikinaan kuopan ja täyttää leivokset nokareella hilloa - mie unohdin tehdä tämän!)
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kokeile tikulla kypsyyttä.
Kostuta lusikoimalla cointreau-vesiseosta kuumien leivonnaisten päälle.
(Jos tortut kohoavat makuusi liikaa, leikkaa hattu pois hieman jäähtyneistä tortuista.)
Koristele vadelmahillolla ja tomusokerikuorrutuksella.


PS. En jaksa tarkistaa, monestiko kirjoitin cointreaun väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti